Otilia Eek

Otilia Eek har rötterna i musik, och har efter studier på Nordiska visskolan i Kungälv spelat på scener runt om Göteborg.

Skrivandet har alltid funnits i bakgrunden.

”Jag minns i mina tonår att jag hade minimala anteckningsblock med mig i väskan vart jag än gick, ofta skrev jag på bussar, tåg och på väg nånstans, och så har jag fortsatt skriva, på språng.” 


”Diktsamlingen Nattens armar når oss inte nu är min poesidebut. Det var något som skälvde, något som röt inifrån och som behövde ut. Hur det skulle sluta eller vad som var tvunget att brista spelade ingen roll kände jag, jag behövde blöda ut alla ord för att kunna gå vidare. Det handlar för mig om att vara kvinna i vår samtid, att ha destruktiva mönster man plötsligt fått syn på som man måste ur, att växa upp och bryta sig loss, även om det kommer att kosta. Det är en vittnessaga som jag valt att kalla den, en vittnessaga om staden Göteborg, en ögonblicksbild av hur det var att vara ung, där och då. Det är en hommage till den glamourösa misären som skymtar fram dagen efter den stora festen.”