Evelina Kaipiainen Milovic 

Evelina är uppvuxen och bosatt i Uppsala, med ett ursprung från Finland och Chile.

När vi resonerar kring hennes författarporträtt berättar Evelina så här:

"Som person skulle jag vilja beskriva mig själv som öppensinnad, optimistisk, givmild och humoristisk. Jag har alltid sedan barnsben haft en intensiv kärlek för skrivandet. Hemma hos mig har jag alltifrån dagböcker, önske- och tacksamhetslistor utspritt lite här och där.

Min mening med livet är att försöka hjälpa andra människor så mycket jag kan, men jag har aldrig riktigt vetat hur jag ska göra det… Sommaren 2019 kom jag på svaret på den gåtan:

Jag ska skriva böcker!

Såklart, varför hade jag inte tänkt på det tidigare?
Jag har så mycket jag vill dela med mig av. Så varför inte göra det, när jag vet att jag kan.
Något som starkt representerar mig är även mitt stora intresse att resa. För mig är det en väg till ny inspiration och kunskap. Det får mig känna att jag växer som person, vilket är viktigt för mig.

Mitt mål är att skriva självhjälpsböcker och därmed kunna hjälpa så många (främst unga) människor som möjligt.

Något som jag har insett med åren, är att allt jag har gått igenom (som kan uppfattas som negativt) faktiskt är ett drivmedel för att skriva positiva böcker med realistiskt hopp för ungdomar, vuxna och även familjer. Att hjälpa andra människor att hjälpa sig själva, genom att dela med sig av sina egna livserfarenheter, det tror jag är kraftfullt och det är även det största målet med min första och kommande bok.
Med ingredienser som innefattar en tro att lita på sig själv, ja då är ingenting omöjligt, stort som litet, och det budskapet vill jag sprida vidare!"