Anna-Karin Åldal

Anna-Karin är boende i byn Klimpfjäll i Kultsjödalen i södra Lappland efter att ha lämnat kuststaden Skellefteå under vårvintern 2022.

Diktsamlingen Flickan är Anna-Karins första verk och är sprunget ur ett skrivande, som startade under en period där Anna-Karin drabbades av utmattning. Skrivande blev ett sätt för henne att kanalisera frustrationen, depressionen och kampen det innebar att försöka hitta sig själv igen. Skrivandet öppnade även en delvis sluten kanal med känslor från tidiga händelser i Anna-Karins liv. Trots det personliga i dikterna hoppas Anna-Karin att läsarna ska göra dikterna till sina egna och i dem finna just det de behöver. Anna-Karin deltog under sommaren 2021 i en distanskurs i kreativt skrivande, vid Umeå universitet, som handlade om att skapa ett litterärt projekt, där manuset för diktsamlingen Flickan började ta form.

Anna-Karin har sin andra diktsamling Ny höst inom kort färdig. Parallellt med diktskrivandet prövar hon sig fram i sitt skrivande med korta biografiska berättelser från ett utifrån perspektiv.

Anna-Karin kallar sig numera poet, förutom allt annat hon tycker om att vara, i den spännande resan som är livet.

unsplash