David Omidvar


David är utbildad civilingenjör i elektroteknik vid kungliga tekniska högskolan i Stockholm och har även en MBA från handelshögskolan i Stockholm.

David har alltid haft förmågan att kombinera teknik och konst med filosofiska tankar.

Drömmen om att skriva en bok uppstod redan när han var tonåring och började skriva dikter. Denna dröm blev allt starkare med tiden men på grund av livsprioriteringar kunde han inte fullborda sin dröm och konkretisera sitt skrivande.

Långt senare i livet började David skriva på riktigt främst för att skildra det dagliga livet och bearbeta sina tankar efter att livet hade fått en ny vändning. Av en slump mötte han en vän som uppmuntrade honom att skriva korta noveller istället för långa berättelser och skildringar samt ordna sina dikter.

David bestämde sig för att testa och började systematisk att skriva korta noveller.

Parallellt fortsatte han att skriva dikter, formulera citat, målar abstrakta målningar och fotograferar.

Hans noveller har öppnat hans ögon mot världen och gjort honom medveten om sin förmåga att se på saker och ting utifrån olika perspektiv. Davids allegorier är en blandning av samhällsorienterade och tankeväckande berättelser som kan göra läsarna glada, fundersamma och kanske få dem att höja på ögonbrynen.

Den nya boken "Danoria" är inte bara en samling av texter och meningar.  Den är ett arv med Davids tankar som har formats under livets dimma i flera decennier. Dikterna liksom hans målningar har utformats ur hans känslor, upplevelser och inre bilder.

Med sin första novellsamling och diktsamling vill han börja en pilgrimsresa i författarskapet. Under tiden fortsätter David att skriva nya noveller och dikter.