Filip Dalqvist

Tio dränkta dagar - En generationsroman

Release 25/2-2022

Göteborg, sent 2010-tal. Lasse Qvist är en ung man med fler problem än lösningar. Han stirrar lite för ofta ned i avgrunden som utgörs av flaskan. Han lider av ångest och depression och vet ibland inte vilken som är vilken. Han har en pappa som är alkoholist och jobbar i hamnen och en mamma som stannat kvar. Han har två bästa vänner, Alfred och Gurra, som ständigt viskar bra och dåliga idéer i hans öra. Han gillar musik, att skriva, snus, tjejer och att dricka den perfekta mängden öl så att man blir full fast inte bakfull. Han har en lägenhet. Den är liten men den är hans. En dag träffar Lasse en tjej från sitt förflutna. Cornelia. Tillsammans försöker de hitta en väg framåt. Detta är en historia om barhoppning, bakisångest, sex, vilsenhet, musik, vänner, lojalitet, drömmar och om hur det är att vara ung och må dåligt i ett samhälle som ständigt har gasen i botten.

Eva Sjögren

Och våren kom - En relationsroman

Release i slutet av mars 2022 

Förskolläraren Josefine fyller fyrtio, och hennes relation till dottern Wilma går in i en ny fas. Fästmannen Andrews förflutna kommer ikapp och det är inte helt angenäma nyheter som kommer fram. Mamma Barbro dyker oväntat upp efter många års frånvaro och väninnan Louise fortsätter sin eviga jakt på kärleken.
Det är som vanligt mycket som snurrar kring Josefine.


Charlotte Kaupang

Hjälp min hjärna brinner

Utkommer 6e Maj 2022 

Charlotte Kaupang berättar om sin resa efter att hon själv nått väggen 2009 och diagnostiserats med utmattningsdepression. Charlotte normaliserar flera tillstånd som många tror hör hemma inom vården. Alla kan må dåligt ibland. Att ha ångest, oro, nedstämdhet hör till livet och är inte psykisk ohälsa. Det är när vi inte kan handskas med livets med och motgångar som det kan bli problem och vård behövas. Det mentala plåstret kan vi alla sätta på en annan människa. Vem som helst kan bli drabbad och vem som helst kan vara den hjälpande handen. Charlotte är grundare av HHR, Hjärt- & Hjärnräddning. HHR är ett koncept och en metod som kan liknas vid första hjälpen till psykisk hälsa.

 

Charlotte delar i denna bok med sig av sin egen erfarenhet, sitt möte med väggen – och vägen tillbaka. Charlotte ser det som sin mission att höja kompetensen i ämnet psykisk ohälsa. Att normalisera ett tillstånd som majoriteten människor upplever en eller flera gånger under sitt liv, när den psykiska påfrestningen blir för stod.  Charlotte lär oss att förstå, att se och att konstruktivt bemöta medmänniskor som vi misstänker mår så pass dåligt att det hindar individen från att leva ett fungerande liv.

 

 

Barbara Öberg Sjögren

Dieselingenjören - Release maj 2022 


Han är tekniskt lagd, har ingen möjlighet att utbildas i Ryssland med sin judiska bakgrund,
utvandrar västerut och blir ingenjör. Han är pacifist med höga ideal - men i första
världskrigets Tyskland måste han utveckl motorer för tysk militär utrustning.
Samvetskonflikten blir svår men han fogar sig. Äldsta barnet Hilde dyrkar sin far och hans
ädla principer och nu störtar idolen. Hilde blir radikal konstnär, dras med i
efterkrigstidens virvlar, hamnar i både Hitlers och Stalins fängelser och kommer som
flykting till Sverige med sin dotter innan nästa krig bryter ut. Idolens fall blir traumatiskt
för Hilde och skapar ett konfliktfyllt förhållande till hennes egen dotter Anna B.
I denna dokumentärt underbyggda roman gestaltar Barbara Öberg Sjögren förloppet ur Anna B:s synvinkel, utifrån hennes egen upplevelse.Erik Nordström

Sorgen något annat nu

Release i slutet av april 2022 

Samlingen heter ”Sorgen något annat nu” och har sin direkta upprinnelse i en förlust av en nära anhörig, och handlar om denna sorgeprocess och nyorientering i tillvaron. Dikterna försöker skildra hur sorgen förändras över tid och på ett oväntat sätt blir en frigörande kraft för att upptäcka nya dimensioner och dolda fält i livet. Man stiger inte ned i samma sorgeflod två gånger, utan sorgen ger efter en tid en grogrund till nyfunnen glädje, oväntade perspektiv och insikter. Troligtvis influerar hans långa arbete med utsatta barn och familjer även hans skrivande utifrån svärta och tragik, men även utifrån möjligheter till växande och helande.

Samlingen består av förtätade lyriska dikter med fri vers, prosadikter och haikus.

Några av dikterna har sin utgångspunkt i hans målningar och vi ser i detta filmklipp hur han läser prosadikter utifrån några av målningarna:

https://www.youtube.com/watch?v=d6NH-7K1ca8


Birgitta Stiefler 

Med näsan precis ovanför - Poesisamling

Release i maj 2022

Anna Lo Backgården

Padelpredikanten - Padel från 0 - 100.

Release sommar 2022 

Åke Palm

Fjädermannen gängens fasa

Ungdomsbok

Release 5e juni 2022

Nadja Renman

Var din lyckas smed - Roman med inslag av poesi

Release 10 juni 2022

"Var din Lyckas smed" är en roman skriven i samtid. Den speglar pandemins påverkan på människors känsla av trygghet och sammanhang, hur brist på trygghet och struktur i allra högsta grad påverkar vårt psykiska välmående. I romanen får vi följa flera olika människors livsöden och de problem de tampas med genom livets gång. Det rör sig om destruktiv och olycklig kärlek, förluster, sorg, beroendeproblematik, ätstörningar och andra psykiska problem som blir en fallgrop i en annars så ytlig värld av skenbar lycka. Den handlar även om det som var före pandemin, om hur människor som tampas med psykisk ohälsa hamnat i ett slags utanförskap i samhället som är svår att bryta på egen hand. Det handlar om vårt eviga sökande efter lycka och framgång. Hur vi matas med illusioner om vad lycka är för något och hur vi ständigt strävar efter mer än det vi äger och har. Det handlar även om hur sorger och förluster gör det svårt att leva, om hur skam och skuld följer oss som skuggor genom åren. Att hitta kraften att ta sig igenom svårigheterna är den röda tråden genom romanen.


Ingbritt Wik

Skönlitteratur - Release augusti 2022

Året när allt galet börjar är 1974. Amanda har nyss uppnått myndig ålder. Mot föräldrarnas protester, hoppar hon av gymnasiet och följer med pojkvänen Peter och hans popband Moonstar till London. Amanda blir gravid, men Peter är inte

mogen att axla rollen som familjefar. Han lämnar henne för kärleken till vokalisten i bandet.
Ensam i England får Amanda svårt att ge sitt barn en trygg uppväxt. När hon förlorar vårdnaden om sin dotter och barnet tas ifrån henne, tappar hon taget om livet.
På en auktion träffar Sonja den stilige Kent. Trots sitt beslut att aldrig mer inveckla sig i kärleken till en man, dras hon in i förvecklingar med nya människor. Intriger och passion blir Sonjas nya vardag.

Björn Eklund

Release augusti 2022

Jessica Lundh

Release hösten 2022

Anneli Lindström

Jag tar den snåriga vägen - En illustrerad bok för vuxna

Ny upplaga, oktober 2022 

Omslagsbild kommer inom kort

Omslagsbild kommer inom kort

Omslagsbild kommer inom kort

Omslagsbild kommer inom kort

Omslagsbild kommer inom kort