Virens förlag

orgnr 559260-5496

Copyright © Virens media & förlagstjänst AB

I perioder under livet finns det nog för många en önskan om att förändras. Att sparka bakut och bli någonting annat. I jakten på det åtråvärda, om det så är för att lämna något smärtsamt eller för att söka sig mot något bättre, står hoppet i centrum. Men samtidigt som det svåra och skrämmande tar sig uttryck i sinnet föds även en röst. Framåtmanande och till synes outtröttlig, med en önskan om att få nytt liv i annan skepnad. Som för att säkerställa att den inte faller i glömska med åren som passerar. Som för att berätta en historia om ramaskri, medgång, motgång, sorg och allt som finns i utrymmet däremellan. Den rösten blev Fältstudier från hydran.


”Erik Spelmans tar oss med på en stjärnklar resa med en skicklig blandning av totalt mörker och återkommande dörrar på glänt. Här har vi livet ovan jord, mellan stadens hus, på andra sidan fältet och inom oss.”
Theréze Ingmarson, Författare


David Omidvar

Danoria - Novellsamling.

Utgivning 30e september 2020.

Danoria är inte bara en samling av texter och meningar. Den är ett arv av författarens tankar som har formats under livets dimma i flera decennier för att nu äntligen ges ut i tryck.

”Davids texter och konst skiljer sig från mängden och har en förmåga att se det stora i det lilla. Han skriver fascinerande och med otroligt överraskande vändningar så jag ville bara gå vidare för att upptäcka vad som skulle ske i nästa mening. Boken Danoria är en riktig bladvändare som väcker alla känslor till liv.” - Författare Sidsel Cook.

 

Maria Arvidson

Låt havet läka dina sår - Skönlitterär roman

Utgivning 21a september 2020.

Det är tidig morgon när Em landar på svensk mark igen och efter att hon hämtat sitt bagage och knuffats runt en stund bland andra sömndruckna passagerare och hemvändare styr hon stegen mot montern för biluthyrning.

Det är ingen som vet att hon kommit tillbaka och därför av naturliga skäl inte heller någon som möter henne. Ett beslut Em noga övervägt. Hon vill få komma hem i lugn och ro, om än ett bedrägligt sådant, utan alla de frågor som ännu inte har några svar.

Var har Em varit någonstans? Vad är det egentligen hon lämnat bakom sig och varför har hon valt att inte meddela sin familj att hon kommer hem?

Vilka frågor är det som inte har några svar och hur ska hon finna svaren hon söker? Är det ens möjligt?

Erik Spelmans

Fältstudier från Hydra - Diktsamling

Utgivning 25e september 2020.


Adiana Joseph

Saharas man - Man of the desert.

Poesi och illustrationer på svenska & engelska.

Utgivning, 27e november 2020

Adianas poesisamling är skriven både på svenska och engelska och består av en djupdykning i modern tolkning av psyket . Änglar, demoner och gudomliga makter väcks till liv i dialog med själens kamp mellan gott och ont, i tid och rum.

Författaren återspeglar livets obesvarliga frågor genom poesin om liv och död och väcker tankar och känslor som många kan relatera till. Hennes verk är en blanding av nyskapande av föråldrad mystik som kännetecknas av skönhetens plågor och fröjder. Hon gräver i psyket efter cigaretten som väntar på att tändas. Hon menar att alla har en liggandes, och det är inte förren den tänds som euphori kan upplevas.

Det finns även en femme fatale anda över samlingen där den kvinnliga styrkan betonas.

Många utav dikterna är tillika prosapoems, en berättelse i poetisk språk. I Saharas man Man of the desert utspelar sig prosadikten i Sahara öknen där en kvinnas jakt efter den omöjliga kärleken kan följas

Alla karaktärer i boken är fiktiva.

Nova Ling

Är du med i leken... 

Skönlitteratur - Supernatural crime 

Utgivning, 25e november 2020.

En solig aprilmorgon ställs polisinspektör Rasmus Nordin ansikte mot ansikte med en hänsynslös psykopat – en gisslantagare med omöjliga krav. Rasmus är van vid kriser som skulle kunna försätta vilken civilist som helst i chock, men det som kommer att hända är bortom alla farhågor.

Stefan Karlfeldt är Rasmus kollega och vän. Han har dock en till uppgift, som Rasmus inte ens misstänker. Stefan måste bevara det förflutna dolt. Det som alltid hotar att hinna ifatt och avslöja den grymma sanningen.

Leken har börjat.

Är du med i leken får du inte hoppa av. Det kan bara sluta på ett sätt,

I kamp om liv och död.

Går det att hålla sig vid liv ända till slutet?

Och är du säker på att din verklighet är verklig?


David Omidvar

Allt är som vanligt fast ändå inte - Diktsamling.

Utgivning, 30e oktober 2020.

Denna målande diktsamling handlar om den lilla människan i den stora världen av känslor och tankar i en spännande men också utmanande resa.

En resa där möten och kärlek går i repris i en vacker men okänd labyrint.

Skriet av rädslor samt sorger hörs i det inre och vill fly dit där saknaden inte märks. Tröst och tro ger hopp att kämpa när förtvivlan är stor.

Denna bok är inte bara en diktsamling. Den är en poetisk scenografi av livets berg- och dalbana.

”David Omidvar är i sina dikter djupt ärlig, modig, självutlämnande och starkt berörande. Man får dela hans svindlande tankar och känslor, ibland helt nya för en själv, men ändå så naturliga och sanna i en människas liv.

Möt hans dikter med nyfikenhet, respekt och lyhördhet. ”

- Konstnär Mona Nylén

Anna Voltaire

Städboken -Konsten att få andra att städa.

Aktuell med utgivning 27e november 2020.

Har du svårt att hitta gympapåsen, primusköket eller ens ett par rena trosor? Vadar du upp till anklarna i damm och snurrar in dig i förlängningssladdar? Skriker i förtvivlan efter hjälp med disken samtidigt som du utlovar belöningar av olika slag för att få hjälp med densamma utan att något sker? Sluta genast med det, du blir bara hes. Läs istället den här boken och så ska du se att du kan få lite bättre grepp om din situation!

I den här boken skriver jag om hur en person i en familjekonstellation oftast är den som får ta ”andra skiftet” när den kommer hem trött efter lönearbetet. Jag ger konkreta tips på HUR man städar, motivation att vidarebefordra till familjemedlemmar om VARFÖR man städar och sen faktiska beskrivningar av HUR man städar.

Ett exempel ur boken är hur man använder en dammsugare. Man lokaliserar den, tar ut stickproppen och trycker in i eluttaget, trycker på ON-knappen och sedan låter man luftssuget rengöra golvet, möblerna och kanske byrålådan på ett enkelt sätt.

Anna Voltaire har tidigare skrivit om utmattning och återhämtning från detsamma. N tar hon ett helhetsgrepp om vad som faktiskt kan vara en av anledningarna till att så många kvinnor faktiskt blir utmattade och hängiga. De arbetar för mycket obetalt hemma!

Boken har flera ben. Ledarskap, psykologi med fokus på motivation för att förändra och sedan rent teknisk information och instruktioner. Listor och städhacks finns också med. Det ska vara enkelt att städa, glatt att leva och det är faktiskt inte tråkigt att hålla det rent och ordnat hemma. (Jo, en del saker är tråkigt men om man inte behöver göra allt helt ensam och hela tiden kan man stå ut med att sortera tvätt och gnugga i toaletter).

Niclas Kristoferson

Med lykta efter lycka - Skönlitterär roman

Utgivning, 25e oktober 2020.

John har fått nog av den slentrianmässiga vardagen, arbetet på posten, Göteborg och likformigheten som kommit att prägla hans tillvaro. På chans flyttar han ned till Berlin för att börja arbeta som skribent på det nystartade veckomagasinet DE Obscene Magazine. Han skall påbörja ett nytt liv, ett som skiljer sig från det han tidigare har levt, ett där alla komponenter för en trivsam existens skall finnas på plats. Hans förhoppning – att vandra längs den krokiga väg som till slut skall leda till lycka.

Med lykta efter lycka kretsar kring berättarjaget Johns ofta dekadenta vardag, hans reflektioner kring vardagliga såväl som existentiella frågor, hans dagboksanteckningar samt de absurda, och ofta livsfarliga situationer, han ställs inför i sin roll som skribent.

Martin Olofsson

Dagarna i Berlin - Skönlitterär roman

Utgivning 11e november 2020.

Dagarna i Berlin är en berättelse om Teo, och beskriver en medelålders man, som genom sitt sätt att förhålla sig till den verklighet han lever i, bejakar sin roll och sitt sammanhang. Den handlar om tiden vi lever i, och vad vi gör med den tid vi fått. 

Som ensamvarg får han i stunder svar på sitt ylande av Tristan, en följeslagare genom livet som ingen annan ser.  Med tillbakablickar från uppväxten i 1980-talets Malmö och iakttagelser av i dag, tolkar Teo samtiden och vad som händer när man fullföljer ett löfte om att återse någon som spelar roll, i pjäsen om livet. 

Sara Quick

Urhundarnas viskningar

Naturlig hundlära och själslig visdom från de balinesiska urhundarna.

Utgivning, 23e november 2020.

"Min berättelse återger samt beskriver min djupaste vördnad och tacksamhet för alla tidigare och kommande möten med de balinesiska urhundarna som jag fått äran att vistas nära under flera årscykler. Med denna bok tillåts jag göra ett ödmjukt försök att föra vidare urhundens visdom men också förmedla en del av deras egen hundideologi. En lära som till en början verkade gå hand i hand med skrifter från Himalayas berg, men som i slutänden visade sig vara långt mer rättsamma, fredliga och naturliga."

Annie Klasson

Var sover humlan på vintern?

Barnbok

Utgivning, 7e december 2020.

"Var sover humlan på vintern?" med färgglada bilder i dova toner för barn, är en bok som svarar på var djuren i den svenska faunan, sover på vintern. Det är ju precis sådana där kluriga frågor som kan dyka upp hos ett barn som just håller på att upptäcka världen och funderar på både det ena och det andra.  Humlor som vi vanligtvis träffar på sommaren vet i regel gemene man en hel del om, men var de befinner sig på vintern är det inte lika självklart att vi vuxna har koll på. Boken är faktagranskad av Andreas Nord, forskare i biologi vid Lunds universitet och är den första i en planerad serie av böcker med allmänbildande fakta och finurliga bilder som underhåller såväl liten som stor.


Omslaget är under arbete

Omslaget är under arbete

Den här hemsidan använder cookies. Genom att klicka på "Acceptera" godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera