Eva Engström

Det är jag som är Eva Engström, född 1972.

Jag bor utanför Boden i vad som tidigare använts som sommarstuga. När jag hittat paradiset ville jag inte bo någon annanstans. Jag och katten Sessan lever det bästa livet vi kan, efter omständigheterna som förde oss hit…

Ända sedan jag var liten har jag tyckt om det estetiska och skapandet, rita, pyssla, fantisera och dagdrömma.

När jag blev äldre kom jag efter ett flertal försök in på den välrenommerade Sunderby Folkhögskola, Konstlinjen för att vara exakt… måleri, textil, keramik, foto, trä och metall, skulptur…. För feg för att våga vässa armbågarna och satsa på konsten, ja då blev det många andra jobbsituationer som dök upp istället… städerska, livsmedelsarbetare och till slut blev jag svetsare.


Många olika yrkeskategorier, men aldrig har jag, under dessa år av vanligt knegande och hemmapyssel, trott att jag skulle skriva en bok…

Fröet till denna bok såddes efter min mans död 2019, han omkom i en lägenhetsbrand där jag i ett ögonblick förlorade allt, min älskade Joel, vår knasiga katt Gordon och så gott som hela vårt hem, jag är så tacksam för att Sessan klarade sig undan med livet i behåll. Denna brand skedde på en lördag, den lördag då jag var med min syster på den första mediala kursen av vad som skulle följas av många till.


Min tillflyktsort blev meditationerna, i början bara för att finna ro men sedan även på frågeställningar till universum. Jag har själv illustrerat bilderna i boken och bara det i sig har varit en resa inifrån och ut, en härlig resa där jag äntligen fått skapa på flera olika sätt, både i ord och bild.

Jag är så tacksam att ha fått dessa verktyg till min hjälp, konsten och andligheten, dom går så fint ihop.

Jag vill att läsaren ska förstå att det går att meditera på allt, från den banalaste vardagsfunderingen till dom stora livsfrågorna, svaren finns inom oss.

unsplash