Vill du ge ut din bok utan långa väntetider?

Virens media & bokförlag är ett litet och nystartat företag med lång erfarenhet av formgivning, design och litteratur i olika genre. Vi fokuserar på mindre upplagor och ett nära samarbete tillsammans med våra författare och kunder i form av personlig formgivning i ett praktiskt och unikt koncept. Vi är inte intresserade av att ta ut några fantasisummor för att ge ut samt publicera din idé. Du bestämmer själv om och hur du behöver hjälp med din utgivning. Vi antar även mindre externa grafiska uppdrag så som formgivning av trycksaker, kampanjer, skyltar, visitkort, bokomslag och layout av inlaga. Mejla oss en förfrågan.


Virens ombesörjer din bokutgivning mot en administrativ kostnad, men antar även ett par manus varje år där vi bekostar en hel utgivning. Välkommen att se mer under våra tjänster nedan. 

Tilläggas bör, vi ger inte ut alla manus som skickas in, trots administrativa paketpris. Vi antar enbart de manus vi tror på.

Vår ambition är att ge ut ditt manus där du som författare styr ditt unika projekt till största delen själv. Vi på Virens står för de tjänster du önskar hjälp med, exempelvis formgivning av omslag, sättning av personlig inlaga till tryckfärdig fil, ansökan och administration av ISBN, kontakt med tryckeri, utskick av pliktexemplar, marknadsföring, listning hos näthandlare som Adlibris, Akademibokhandeln, CDON, Bokus och utskick av pliktexemplar till bibliotek. 

Självfallet får du en egen och personlig författarsida via oss när vi tecknar avtal.

På din personliga sida bestämmer du ditt eget innehåll. Du kan, bortsett ditt nya projekt, marknadsföra tidigare utgivningar, författarblogg, länk till egen försäljning av böcker, kontaktuppgifter, osv.

Förskottsroyalty utgår ej i någon av utgivningsformerna. Däremot utgår royalty till författare efter försäljning. Hör av dig till oss så berättar vi mer!

Önskar du använda ditt eget foto eller illustration som omslag till din nya bok men behöver hjälp att sätta och arbeta om detsamma, hör av dig till oss. Vi hjälper dig med hela omslaget från grunden utifrån ditt speciella önskemål. 


Din egen författarsida hos oss ingår när du köper några av våra pakettjänster, oavsett vilken storlek på paketet du väljer.

Önskar du enbart en egen författarsida för att synas med dina tidigare utgivningar, kontaktuppgifter, länk till försäljning samt ingå i vår författarcommunity för att få inkluderad marknadsföring, är kostnaden 1000 kr inkl. moms /år. Vi tar då ingen provision om du via oss säljer dina egna böcker (genom exempelvis länk från din egen författarsida).

Se mer om våra tjänster nedan.  


Fram till sista September tar vi på Virens ingen sedvanlig provison på våra författares vinst, dvs. försäljningsroyalty. Det betyder att avtal som är skrivna med Virens förlag innan dess ej påverkas av vår provison som däremot ingår i avtal skrivna efter sista september. 

Priserna nedan ändrades den 30:e december. (Ni som redan har avtal på G, berörs ej av höjningen.)


Vi erbjuder alltså två olika utgivningskoncept.

1. En utgivning där vi administrerar samt formger din utgivning mot en engångskostnad. Se våra tjänster nedan.

2. En "traditionell" utgivning där förlaget står för din utgivning. Print on demand är vår första idé. Se nedan vad som ingår.

Vi tar 15% provision per såld bok.


Kontakta oss gärna vid frågor om utgivningstider, upplägg, avtal, design, bokformat, papperskvalité och allt annat du vill bolla angående ditt författarskap och bokprojekt.


Grundpaket utgivning

Publicera din bok med ISBN.

Vi listar dig när din bok är färdig att publiceras samt skickar pliktexemplar till Kungliga biblioteket samt ytterligare sex bibliotek. Ett exemplar till dig ingår i priset.

Detta paket kräver att du redan har färdiga filer för tryck samt ett väl fungerande omslag med kvalité inklusive titel, underrubriker, baksidetext satt i exempelvis InDesign, konverterat till PDF.

Du har allt klart men behöver endast ett förlag samt hjälp med administration, distrubution samt författarsida.

En egen författarsida hos oss ingår i paketet. Priset inkluderar publicering av skönlitterär roman, lyrik, facklitteratur,  barnbok, biografi.  


EJ E-bok. (Kan köpas till.)


2975 kr inkl. moms (25% moms).


Komplett + omslag

Vi hjälper dig med ditt grundmaterial hela vägen till färdig tryckfil. Det innebär att du inte behöver ha mer än ditt manus färdigt när vi startar ditt projekt. Du har din text i word eller PDF, egna bilder/foton färdiga till omslaget som är i bra kvalité att skicka oss i ett mejl inför jobbet med din utgivning.


Virens hjälper dig att ta fram en personlig design av omslag samt en personlig layout av inlaga. Även sättning av baksidans text "Om boken" ingår.


Priset för detta paket inkluderar grundpaketets struktur, dvs. publicering av skönlitterär roman, barnbok, lyrik, facklitteratur, biografi där inlagan ej innehåller bilder och fotografi. 

EJ E-bok. (Kan köpas till.)


5500 kr inkl. moms (25%).


Mejla oss för pris vad gäller kokbok, konstböcker, fotoböcker, tecknade serier.

Komplett - omslag

+ inlaga med bilder

Vi hjälper dig med ditt grundmaterial hela vägen till färdig tryckfil. Det innebär att du inte behöver ha mer än ditt manus färdigt när vi startar ditt projekt. Du har din text i word eller PDF, egna bilder/foton färdiga till omslaget som är i bra kvalité att skicka oss i ett mejl inför jobbet med din utgivning.


Virens hjälper dig att ta fram en personlig design av omslag samt en personlig layout av inlaga inkl. bilder i inlaga. Även sättning av baksidans text "Om boken" ingår.


Priset för detta paket inkluderar publicering enligt grundpaketets struktur av skönlitterär roman, barnbok, lyrik, facklitteratur, biografi där inlagan innehåller bilder och fotografi, upp till

20 stycken bilder.


500 kr extra för 30 bilder.

800 kr extra för 40 bilder. 


EJ E-bok. (Kan köpas till.)


fr. 6800 kr (20 bilder) inkl. moms (25%).Önskar du köpa in fler tryck av din bok till ditt valda admin.paket, mejla oss för offert. 


När vi skriver "filer helt färdiga för tryck" menar vi text i redigerat format så som ni vill ha dem i inlagan med kapitel, sidnummer, förord, samt det ISBN ni får av oss efter beställning av paket vilka finns i en färdig PDF-fil inkluderat ev. bilder av god kavlité.


I våra paket kan ni  välja mellan pocket, mjukband eller hårdband. Olika storleksformat finns att välja.

I ditt mejl till oss med förfrågan om författarpaket, där vi bollar ditt koncept, bifogar vi information om alla detaljer, hur du skall gå till väga för att skicka oss dina filer - oavsett hur och vilket paket du väljer. Vi meddelar dig samtidigt hur lång tid vi beräknar för just ditt projekt.

Vi bokar in ett utgivningsdatum tillsammans.

Så snart allt är klart och du har din bok i handen, godkänner dess layout samt text, publicerar vi i näthandel samt synliggör din utgivning via sociala media, google samt via vår egen sida. Tillgänglighet och synliggörande av din titel ingår i alla våra admin.paket.

Pliktexemplar skickas bla till Kungl. biblioteket. Andra bokhandlare samt bibliotek har även de möjlighet att beställa och köpa in dina böcker. Du behöver också själv som författare sälja in din bok samt göra reklam via sociala media, hos din lokala bokhandlare, bibliotek, skolor och så vidare, för att sälja dina böcker. Vi kan inte garantera en bestämd försäljning men gör din nya bok tillgänglig samt synlig via sociala media, google, vår sida samt utvalda näthandlare. 

Du tar själv ansvar för din information som vi lägger upp enligt ditt önskemål under din egen författarsida inkl. profilbild på vår plattform virens.se.


När ditt bokpaket är beställt och du har skickat dina filer till oss, ja då kan vi direkt lägga upp din författarsida med kommande utgivning. 


Önskas extra lektörsläsning samt feedback kring grammatik, ömdöme?

Det kan ordnas. Vi har lektör och språkgranskare kopplade till förlaget. En kostnad tillkommer utöver våra prispaket.

Maila oss en förfrågan.

När vi på Virens hjälper dig med sättning av inlaga går vi igenom all text grammatiskt. Men, en lektörstjänst ingår ej i våra admin.tjänster. Det behöver du ordna själv eller köpa till genom oss.

Vill du få hjälp att gå igenom din roman och dess text grundligt, ja då är tipset från oss att låta en lektör hjälpa dig.


Önskas E-bok kan vi ordna det från februari 2021, mejla oss för pris. (En E-bok behöver också ISBN.)


Ditt valda bokpaket kan beställas och betalas via faktura eller Swish.

Köpet går att ångra innan vi startar arbetet med ditt projekt. Vi mejlar dig alltid innan vi påbörjar projektet och efter överenskommelse.


Rätten till ditt verk tillhandahåller du som upphovsperson och författare. Så även ditt helt egna omslag som du har formgett och arbetat. De omslag som vi på Virens helt designat & formgett samt arbetat från "ruta ett" äger Virens förlag.


Frågor? Tveka inte - hör av dig till oss!


Varmt välkommen!


Den här hemsidan använder cookies. Genom att klicka på "Acceptera" godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera