Åke Palm

Åke Palm är född 1941 i Halmstad, nr fem i en barnaskara om sju.

Uppväxten präglades av mörkläggningar och ransoneringskort. Sedan följde efterkrigsåren med framtidstro och hopp.
Åkes äventyrslystnad började när han som 15-åring åkte till Göteborg och mönstrade på ett fartyg som tog honom ut i världen. På sin första resa hamnade han ”mitt i kriget ”, Suez krisen 1956. Fartyget blev fast i Suezkanalen under en kort tid men så kom vi vidare, oskadda.

Pga av en knäskada fick Åke sjukavmönstra och lämnade sjömanslivet.

Nya äventyr fick ta vid.
Under några år bodde Åke i Stockholm och lärde sig till teaterdekoratör. I de kretsarna såg han de flesta kändisar från den tiden, ett spännande jobb.

Åke jobbade med reklam och import av produkter från Asien. Resorna var många och mötet med den asiatiska medicinen väckte intresset för att bli terapeut.
Mitt i livet rustar Åke sin segelbåt och seglar över Atlanten med Västindien och Sydamerika som mål. Efter den resan skrev han boken ”Med Vasa på långsegling”. Några år senare tar han sig ut i Europas floder och kanalsystem med Medelhavet som mål. Den resan resulterade i boken ”Med masten på däck” som blev månadens bok i Nautiska förlaget.
De senaste 40 åren har/är Åke verksam som terapeut med bland annat akupunktur och kiropraktik som specialitet i Höör, Skånes hjärta.

unsplash