Laila Khalidy

Laila är 42 år, ensamstående mamma, bor i Malmö där hon studerar och arbetar, även som volontärlärare. 

Laila tror på respekt och att hjälpa andra människor. Hon har alltid brunnit för den varma kärleken som hon aldrig funnit, eller fått känna, och har alltid drömt om romantik och olika känslor, i olika tillstånd.


Laila berättar att hennes lärare trodde på henne, att det var hon som fick henne att börja skriva - efter det att Laila läst boken Mina drömmars stad, som hon fick av sin lärare.

Det Laila fastnade för i boken var just kärlek och romantik i ett gammalt Sverige, ett fattigt Sverige med spegling av vår historia och hur den såg ut, att även kärlek kan uppstå i dessa tider.


"Kärlek kan orsaka smärta men också mycket liv i det liv vi lever.

Jag har sett vad kärlek kan göra med människor och som ensamstående förälder har du alltid en längtan efter den rätta kärleken. Det kan ibland blir kallt när du inte får känna den rätta famnen. Efter att jag hittat den rätta kärleken kom livet att bli en berg och dalbana, jag fick känna känslor för första gången, hur det känns att träffa den rätta och viljan att vara tillsammans med någon. Det skulle dock visa sig vara svårt att verkligen få vara med varandra. Därför blev mina känslor drömmar, och drömmar blev känslor.

Jag tycker om att skriva poesi då kärleken sprider mycket positiv energi i samhället.

Det speglar mig som poet, jag är en positiv människa som tycker om att sprida kärlek i samhället."


Lailas poesisamling utkommer genom Virens förlag under våren 2024.

unsplash