Patrik Wallander

Patrik är född och uppvuxen i det lilla samhället Istrum, som kanske är mest känt för att J-O Waldner spelade en säsong pingis där efter sin pension. Patrik är en självutnämnd datanörd som sedan tidig ålder konsumerat stora mängder tv-spel, serietidningar och fantasyböcker. Intresset för att skriva väcktes i tonåren, då i form av storydrivna, enkla datorrollspel och korta texter som existerade på nätet några få timmar innan hans dåliga självkänsla fick honom att radera alla spår.

 

Nu, ungefär femton år senare, har han övertalat sig själv att inte självförstöra materialet, utan istället publicera sin första roman. Patrik skriver i regel tidiga morgnar, innan hans sambo och dotter hunnit vakna och innan han hunnit glömma vad han drömt under natten. Inspiration till sina berättelser hämtar han främst från amerikanska och japanska böcker, spel och serietidningar.

 

Patriks berättelse Cassiopeja är en samtida relationsroman om en ung man som brottas med missbruk och ångest kopplat till sin egen medverkan i en hemsk olycka. Boken är fylld av referenser till framförallt svensk och amerikansk populärkultur.

unsplash