Eva Sjögren

Eva Sjögren har ett förflutet inom musik, men har på senare år gått över till det skrivna ordet.

I augusti/september släpps hennes debutroman ”En höst av förändring”, ett relationsdrama. Där möter vi Josefine, hennes tonårsdotter Wilma och många andra. Ett oväntat jobberbjudande, spirande kärlek och föräldraskap. Kryddat med missförstånd, strul och vänskap. Boken finns nu även som ebok.

En uppföljare är påbörjad med arbetsnamnet ”Och våren kom”. Där kommer vi att få följa karaktärerna i en fristående fortsättning. Planerad utgivning i mars 2022.

 

Eva är född och uppvuxen i Järna men idag bosatt i Stockholm. Hon har vunnit novelltävlingar och är publicerad i ett flertal novellantologier. Hennes noveller syns ofta i veckopress.

 

För två år sedan släpptes hennes novellsamling ”Blommig dräkt i Rosenbad”. Där möter du bland annat Rolf som får ett minst sagt oväntat besök på sin balkong och prästen Aron som ständigt gör fel livsval. En fantasilek på en alkoholfylld after work spårar ur och titelnovellen handlar om ett Sverige i krig.

 

Eva beskriver sitt sätt att skriva på som att ”skrivleka”. Karaktärerna tar ibland över och utvecklas i riktningar hon inte förväntar sig, vilket gör skrivandet till en dynamisk process där allt kan hända. Speciellt intressant blir det vid moraliska dilemman. Vem är god och vem är ond?

Det är ett spännande hantverk att skriva en roman och en utmaning att planera och följa upp alla trådar i skapandet av en berättelse. Och samtidigt så oerhört njutningsfullt.

 

Eva har studerat vid Långholmens författarskola och gått kursen Att skriva dramatik på Linnéuniversitetet. Hon har även studerat journalistik på Poppius Journalistskola och Ljungskile folkhögskola.  

Hon har precis blivit invald i Sveriges Författarförbund.

unsplash