Mika Klingborg

Mika Klingborg valde en annorlunda väg i livet.

Det började lovande för Mika i grundskolan med toppbetyg, och utifrån såg man en skötsam elev som hade ambitioner. Men under ytan dolde sig något annat, ett utanförskap och ett behov av att ständigt känna sig omtyckt och bekräftad. Mika fick mycket bekräftelse för sina prestationer i skolan men det var aldrig tillräckligt för att mätta hennes självkänsla. Hon sökte något mer i livet.

Svaret på hennes sökande blev droger. Mika började redan som 13 åring utforska alkohol och droger. Den skötsamma tjejen med ambitioner förvandlades snabbt till en tjej som manipulerade och ljög.

Missbruket pågick i 5 års tid men avslutades den dagen hon vaknade upp och fann sin pojkvän bredvid, död av en överdos.

Under 5 års tid hade Mika brutit ner sin självkänsla totalt och byggt upp ett extremt självhat tillsammans med självmordstankar. Den dagen hon fann sin pojkvän död, tog Mika ett beslut att antingen fortsätta missbruka och dö själv av en överdos, eller vända på livet  - helt och hållet.

Mika valde livet.


Nu 10 år senare lever Mika tillsammans med sin sambo och 2 barn. Sambon och Mika driver ett eget företag tillsammans. Vägen dit har inte varit rak eller lätt, med återfall och misslyckade relationer i bagaget. Men för 10 år sedan fattade Mika ett beslut och det slutade hon aldrig kämpa för.


Idag har Mika skrivit en självbiografi i hopp om att hjälpa andra människor. Boken handlar om hennes relation till sig själv, droger, sin sexualitet, relationer och slutligen vägen ut ur missbruket och att finna kärleken till sig själv igen.

"Fjärilen utan vingar och färg" utkommer genom Virens förlag i november 2023.

unsplash