Rolf Persson

"Efter 33 års arbete med analyser inom näringslivet och den offentliga sektorn och tio års boende i Frankrike har Rolf Persson en del att berätta. I hans första kåserande bok 'Alfabetism: Kåserier på resa genom alfabetet' finns allt från barskrapade bankirer och nakna kejsare till ömkliga översittare. Perioden runt millennieskiftet bjuder på det mesta när det gäller politisk dramatik och datatekniska underverk, som kommer att revolutionera det framtida samhället.


Numera är Rolf återflyttad till den skånska myllan och bosatt i nordvästra Skåne tillsammans med sin hustru som är konstnär.


Rolf Persson föddes 1949 i den småländska metropolen Tranås,som han efter 18 år lämnade två dagar efter avlagd studentexamen vid stadens handelsgymnasium. Efter ett år vid Lunds Universitet och lika länge i den svenska flottan arbetade han med industrireklam under närmare tio år innan han startade sitt eget företag 1978. Rolf hade upptäckt att det i stort sett saknades svenska företag som arbetade med marknadsanalyser inom industrin och den offentliga sektorn.


Rolfs bok 'Alfabetism: Kåserier på resa genom alfabetet' utkommer genom Virens förlag i september, 2023."

unsplash