Monna van der Beek

Jag heter Monna van der Beek och är utbildad beteendevetare, pedagog, healer och intuitiv coach. Just nu arbetar jag som arbetsmarknadscoach och tar även privat coaching om det finns tid över.

Det mest givande och intressanta jag vet är att kunna hjälpa människor att få insikt och inspiration till att våga följa de förändringar som de behöver för att förbättra sina liv. I nästan trettio år har jag varit intresserad och deltagit i olika spirituella grupper, event med personlig utveckling, gruppterapi och egen terapi. Det är första gången jag skriver en bok och funderingar kring att skriva en bok kom redan när jag som ung arbetade som pedagog med barn. Min lust att berätta historier och sagor som jag själv hittade på för barnen kom att bli en insikt för mig att jag faktiskt kunde skriva ner mina berättelser i en bok. Tyvärr så lyssnade jag för mycket på andras åsikter att det var svårt att få ut en bok, inte lönt att försöka, ingenting man kunde tjäna pengar på osv.

 

Mitt intresse för psykologi, forskning, vetenskap och hälsa gjorde att jag som ung började läsa böcker och ville förstå sambandet med sjukdomar och den mentala hälsan. När jag  fick akut magkatarr i 26 års åldern, fick jag en förståelse för hur vi människor kan skapa obalanser bara genom att tänka negativa tankar.  Jag kände att jag ville gräva djupare och förstå ännu mer. Tänk att alla dina känslor, minnen erfarenheter och tidigare upplevelser finns lagrade i ditt undermedvetna sinne och det påverkar och styr dig till minst 95%. Det är någonting som fick mig att förstå hur olika och komplicerade vi ibland är som människor. Ju mer jag har lärt mig om mig själv ju lättare har jag också för att kunna lyssna och förstå andra. Att skriva är också ett sätt att få ut mina tankar, upplevelser och observationer av situationer, människor och händelser. I dag har jag också fått en djupare förståelse om varför jag har valt det jag har valt i mitt liv och varför min livsväg blev som den blev i mångt och mycket.

 

Det spirituella finns alltid som en röd tråd i mitt liv och jag går fortfarande på webinar eller kurser främst från USA eller England. Kanske för jag upplever att de har så intressanta personer med så mycket ny kunskap som triggar min nyfikenhet. Att fortsätta skriva fler böcker är något jag har funderat över men jag har ännu inte bestämt mig för något ämne då det finns så mycket intressant att skriva om.


Tanken med min bok som utkommer genom Virens förlag i början av 2023, är att slå hål på en del myter om andlighet, spirituell utveckling och terapi. Eftersom forskning i dag visar på att det undermedvetna spelar så stor roll i våra liv för att må bättre  är det viktigt att både i terapi och spirituell utveckling hitta bra verktyg som kan nå det undermedvetna samt följa nya forskningsrön.

Tanken är också att på ett lättfattligt sätt få de som läser boken att förstå, eller känna igen sig själv och därigenom våga möta sig själv genom samtal eller alternativa behandlingar.

- Varför då?

- Ju bättre du själv mår som människa desto mer kan du bidra med för att hjälpa andra och vår planet.

 

unsplash