Lars G. Gustafsson

Mellan årstider timmar - poesisamling

Utgiven 15/2 2023

Pär Sandberg

Svenska fåglar - Sedda genom en haikulins.

Utgiven 24 februari 2023

Monna van der Beek

Spirituell utveckling

Utkommer 2023

Ingbritt Wik

Akterseglad i Singapore - relationsroman


Anna-Karin Åldal

Flickan - Diktsamling

Utgiven 15e mars 2023

Flickan samlar texter som kommer från det barn och den flicka Anna-Karin en gång var och framför allt från den kvinna som hon blivit. Texterna visar att hon har funnits där hela tiden, om än dold under lager av skepnader, som hon genom livets verkligheter omedvetet behövt klä sig i. Från en verklighet med kärlek och glädje och sorglöshet och Gudsnärvaro, från ögonblick av svek där hon låst in känslor med tystnad. Från en verklighet ur pressade arbetssituationer där en period av utmattning ledde till att hon började skriva. Från sorgen efter en älskad far och från ögonblick som kunnat beröva henne livet. Genom texterna i Flickan blir det osynliga synligt och det fördolda blir uttalat.

Staffan Johansson

Exklusiva noveller - roman


”LÄSTA BÖCKER ÄR DEMOKRATINS BÄSTA SKYDD”

Bokens huvudperson, konstnär Maria Johansson har noterat att människor som fritt och brett läser skönlitteratur aldrig röstar på det bruna partiet. Det beror på att de inte köper fascismens retorik om att dela upp mänskligheten i vi och dom. Genom skönlitteraturen lär vi oss att det bara finns vi, vi mänskliga människor. Maria är djupt oroad över att det bruna partiet i Sverige får ca 20 % av den vuxna befolkningens röster och vill med sin konstutställning Exklusiva Noveller på ett nyskapande och konstnärligt sätt öka intresset för skönlitteratur. Lästa böcker skyddar demokratin och alla människors lika rättigheter och värde.


Jag har försökt skriva en underhållande romanom något jag tycker är viktigt.

- Staffan Johansson


Lars Karlsson

En Återkomsten - Roman

E-bok 

Marie Rydén 

Hannes släpper telefonen: Vägen till smartare skärmtid. 

Innehåller stödfrågor

Hannes är en superhjälte! Han kämpar och lyckas skapa smart skärmtid tillsammans med sin familj. Resan till målet är fylld av funderingar kring kompisrelationer, glädje och kroppsliga reaktioner. Familjen når till slut fram och sätter upp gemensamma regler som alla känner sig nöjda med.

Denna bok lyfter frågan om smart skärmtid kopplat till stillasittande och dess hälsorelaterade konsekvenser. Den är tänkt att fungera som ett verktyg för att inspirera till smartare skärmtid. En bok blir ett neutralt område där till exempel barn och vårdnadshavare/pedagog/annan yrkesrelation kan mötas kring information och diskussion om hälsovinster. I syftet att underlätta detta finns reflektionsfrågor och handledning för vårdnadshavare samt personer i yrkesrelation inkluderat i boken. Boken öppnar för att låta sig inspireras och sedan prova sig fram på egen hand, i stort som smått.

Boken är öppen för alla åldrar som önskar lättläst nivå 3, den passar till exempel bra för åldern 6-9 år. Språk, händelseförlopp, beskrivningar och illustrationer är välkända, konkreta samt bygger på en mestadels kronologisk grund med tydlig koppling mellan orsak och verkan. Den är tänkt att inkludera en läsekrets av personer med funktionsvariationer som önskar ovanstående utformning på berättelsen.

.


Ewa Karlmark

Om skatten i huset på höjden

En konstsaga som riktar sig till både ung och vuxen.

Utgiven 27e april 2023

Denna sagobok är ett resultat av den inspiration som en dotter fått av sin pappas konst. Hon upptäcker en sagoskatt i hans måleri.
Du får möta sagan i bilden, eller bilden i sagan.


Om du öppnar dörren till huset på höjden och tassar försiktigt in,
kommer du till en plats du aldrig någonsin varit på.


Innehåller bilderverk av konstnär Gerhard Karlmark (1905-1976).

Björn F. Eklund

Det bruna bandet - Historisk roman

Utkommer 25 augusti 2023

I denna roman berättas hur det var att leva i denna tid. I fokus står en verksamhet som ännu var stor – kapplöpningssporten.Vi möter en tävlingssekreterare, en gymnasist på Norra latin och vi möter en judisk ryttare som trodde att han flytt till ett fredligt land. Men den synen kommer ”Sverigevännerna” i vad som kommer att kallas det Bruna Bandet att förändra. De tar steget in i de verkliga händelserna detta år, som de beskrevs i dagspressen, böckerna och Jockeyklubbens årsböcker.
För den unge huvudpersonen Viktor handlar det inte bara om skola, galopphästar och ”Sverigevänner” utan han ställs också inför valet mellan två tilldragande flickor, en från huvudstaden, en från hans gotländska hembygd.

Godzilla Lennström

Larsson Larsson - Så kan man väl inte heta

Ungdomsbok

Larsson Larsson – Ja, hon heter faktiskt så, bor i ett helt vanligt radhus på
en helt vanlig radhusgata i en mellanstor stad mitt i Sverige. Allt är som
vanligt; kompisar, okompisar, jättebra lärare i skolan, pappa som snusar
konstigt snus och en mamma som pratar, men är det någon som
egentligen lyssnar?
En natt sker ett inbrott i den stora matbutiken i staden och nyheten slår
ner hårt i den trevliga staden. Hårt som ett karateslag…
Inbrottet blir startskottet på en resa som förändrar Larssons liv.
Nu ställs vänskap på prov. Nu får mobbaren smaka på sin egen medicin.
En rolig och spännande högläsnings- och läsa själv-bok för alla i familjen. Boken
har starka igenkänningsmoment för den som kallar sig vuxen, även för den som
till och med kallar sig gammal. Samtidigt som det är en barn och ungdomsbok
som utspelar sig 2023 med allt vad det innebär…

Sten-Ove Sundlöf

Piotr och Vanja Kiev -  Roman


”Varför ska det vara så himla svårt?” undrar Piotr, en ung ukrainare.
Han och Vanja möts på universitetet i Kiev och blir förälskade, men deras kärlek möts av hån och till och med våld. Fördomarna från familj och samhälle är starka och relationen sätts dagligen på prov.


Sten- Ove Sundlöf berättar i sin debutroman om de utmaningar som kan omge en samkönad kärleksrelation. Romanen påbörjades 2014 som en skrivövning vid en skrivkurs på Umeå universitet 'skriv en kärleksberättelse'. Ryssland hade precis invaderat Krimhalvön och det låg högt upp i Sten-Oves medvetande då.
"Min humanistiska, tillåtande människosyn, respekt för individens livsval och en helig ilska över sakernas tillstånd har motiverat mig att skriva romanen med förhoppning att den kan lyfta fram och ställa frågor kring kärlekens villkor ur ett HBTQI-perspektiv. Jag har intervjuat, googlat ukrainska Hbtqi sajter, läst och lyssnat."


Hanna Bendz - Niclas Malmberg

Sommarvind

Poesi och Lyrik. Innehåller fotografier.


Sommarvind är en samling gestaltande scener som utspelar sig från Europas tidiga historia till modern tid. Flyktigt som sommarnatten och med tyngden av mänskligt liv.

Texterna är inlästa till musik av Niclas Malmberg, samt illustrerade med bilder av Backa Carin Ivarsdotter.


Magnus falk

Tid - Roman


Liselott Fagerlund

Livsvisan - kort roman


Rolf Persson

Alfabetism: Kåserier på resa genom alfabetet


Ann  Falkenberg

Mord i blå kuliss

Deckare i feelgood genre

Utkommer 24 november 2023

Ing-Marie Leijon 

Jag lever nu i ljuset av då - Självbiografi, lyrik och konstbilder.

I natt kom den onde in i vårt rum - min brors och mitt.
Jag hörde hur han gick till min bror. Hörde konstiga ljud därifrån. Blev stel av rädsla när jag tittade bort mot min brors säng. Det hände nåt där borta, nåt som inte var bra. Smög upp och kröp allra längst in i garderoben. Där satt jag i mörkret och darrade. Hjärtat slog så hårt att det gjorde ont.
Vad händer?!
Tillslut blev det alldeles tyst. Jag hörde att den ondes steg avtog mer och mer.
Kröp ut ur garderoben och gick bort till min bror. Han levde! Vi sa inget, vågade inte, den onde kunde höra oss. Min bror tog min hand och tittade på mig med ledsna tomma ögon, så viskade han:
”Låt honom aldrig röra dig, försök att komma undan.” Sen rann tårarna på hans kinder.
Vi låg alldeles tätt intill varandra!
Natten därpå var det min tur - kunde inte komma undan. Det var starten på ett drygt 10 års långt helvete.

”Du håller i din hand en bok som kommit till i ett försök att bearbeta de trauman jag som barn upplevt och som jag tyvärr vet att många barn i dag också måste genomlida.
Följ med mig med försiktighet på min väg tillbaka till ett helt liv. Genom mina akvareller och korta texter hoppas jag kunna guida dig.
Där orden tar slut, tar penseln, skapelsen och musiken vid.
Jag lever nu i ljuset av då!”

Boken kan med fördel också vara ett samtalsunderlag för detta svåra ämnen.


Agge Pettersson

Haiku - Dag för dag

Innehåller bilder 

Utkommer i september 2023

Kerstin Persson

Utmattning i nytt ljus:
Berättad med foto och reflektioner

Tiden. Att finna ett lugn.
Acceptans. En trygghet i att det är ok.
Färger, ljus och ett hopp som återkommer.Helena Dahlqvist

......

Utgivning i oktober 2023

Linda Kernell

Världarna

Utkommer 19 oktober, 2023


Världarna är en självbiografisk roman om att växa upp i, och mellan, olika världar. Den handlar om en delvis omvänd klassresa; från Östermalm i Stockholm till Kortedala, en socioekonomiskt utsatt förort, i nordöstra Göteborg. Den handlar om att hamna där och leva och växa upp i en värld där ensamma mammor arbetade hårt och pappor var helt frånvarande, om att ha taggtrådsstängsel runt dagiset och Adamssons kondomautomat utanför skolingången. Den handlar om vänskap och utanförskap och om att ta sig från Kortedala och leva ett annat liv, inne i Göteborg, i Umeå och utomlands. Boken är en uppväxtskildring och samtidigt ett tidsdokument från 1960- och -70-talet fram till i början av -80-talet, där musiken, strömningar i tiden, längtan efter kärlek, frihet och tillhörighet spelar en stor roll.


Raina Medelius

Pillerpatienten, Ankdammen och andra noveller  

Ett gäng änder får besök av förskolebarn – en snygg karl stör arbetet – en irriterad ängel dyker upp – en prinsessa hittar otippat sin stora kärlek medan en kompis vill dö och en lottköpare bara nästan vinner storvinsten….......eller?

Berättelserna i den här boken rör sig mellan stort och smått, sant, påhittat och drömt. Det är fiktion med verklighetsbakgrund i glädje och sorg.

Raina Medelius, född 58 i Stockholm, arbetade som journalist i Östergötland i nästan fyra decennier och mycket av innehållet i denna bok är inspirerat av upplevelser och insikter därifrån.

"Konstkuppen 400/031"

400 konstnärer: Göteborg 400 år.

Utkommer i november 2023

A.E Rutencrantz

"Hefaistos hjärta" - roman. Utkommer i oktober 2023


Bianca är vulkanologen som studerat supervulkanen Campi Flegrei passionerat i femton år. Enligt hennes beräkningar är ett utbrott nära och hon arbetar ständigt i motvind med att få gehör för en tidig evakuering av Neapel med omnejd.

Marcello är en hängiven arkeolog som möter Bianca under sin jakt på den legendariska Hefaistos hjärta. Detta föremål blev placerat på en hemlig plats i orten Pozzuoli under tiden för Vesuvius utbrott år 79, och har sedan dess förblivit oupptäckt.

Men när maffian blandar sig i och vulkanutbrottet närmar sig med stormsteg blir hans skattjakt plötsligt på allvar. Ett sökande på liv och död.


Caisa Ericson

"Makternas undergång"

Utkommer i november 2023

Mika Klingborg

"Fjärilen utan vingar och färg"

Självbiografi

Utkommer i november 2023

Jens & Caroline Thor

The Happy Way

Utkommer  9 november 2023

This book is for anybody that needs a reminder that happiness is just a choice, that smiling is for free and laughter is the best medicine.

Evangelia Mitilinou

En diktsamling på engelska


Discover the beauty of love through
Evangelia's eyes in her debut poetry collection,
"In the search for eternal love, you'll find yourself."

With a keen ability to observe and capture the intricacies of human emotions, she weaves together elements of grace, depth, and poignancy in her work that represent her earlier forays into the subject of romantic love. As an eternal romantic with a sensitive soul, she believes that love sets us free, even amidst tears and heartache.

This collection of poems will inspire and touch your heart, filling it with joy, love, and inspiration.

Peder Bergensten

"Koffe räddar världen" Roman

Utkommer i december 2023

Godzilla Lennström

"Larsson Larsson 2" ungdomsbok

Utkommer i december 2023

Ted Stenström

"Det sista teaterkollektivet"

Utkommer i december 2023

Rebecka Grahn

Samla dina tankar i en liten ask

Diktsamling. Innehåller bilder.

Utkommer i december 2023

unsplash