Lasse Hägglund

Lasse Hägglund har ägnat sig åt människor i hela sitt vuxna liv, som lärare, rektor, utbildare, pappa till fyra barn, och chef för ett näringslivscentrum. På alla platser, i alla möten är vad som händer mellan oss människor det viktigaste. Det som formar individer, relationer, grupper och skapar kulturer.


Lasse tror på lust som drivkraft. I sin bok ”Ryttarinnan” får lusten att berätta fritt spelrum. Dessutom om en plats han älskar. Österlen. Men vad händer där på hösten när stränderna ligger tomma, sommarhusen står övergivna och ständiga fågelstreck drar söderut. Där börjar den här berättelsen.


Allt glesar ut och tystnar. Friden lägger sig över hav och åkrar, men i några hus lyser ändå lamporna allt tidigare på kvällen i takt med att mörkret tar över. I tre av de husen bor Sven, Nisse och Britta, alla runt 60 år. De känner inte varandra där de går i sin ensamhet. Alla tre har något bakom sig som de behöver ta tag i för att livet ska bli riktigt bra.


Den här hösten kommer de att lära känna varandra. Nisse, med sin strävan efter att bli en bättre människa och göra gott, efter ett slirigt liv i Värmland. Britta som i över 30 år har längtat efter sin käresta som inte har kunnat välja mellan henne och sin gud. Nisse som älskar väderleksrapporten och fåglar, som omger sig med rutiner för att hålla sina tankar borta från den han saknar så mycket men aldrig pratar om. Sin älskade dotter. 


Vilken tur att de finner varandra!

 

unsplash